ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

ПОСЕТА ПРОФЕСОРКЕ ИЗ ПОРТЛАНДА ДОМУ ЗДРАВЉА АЛЕКСИНАЦ



Датум објављивања вести:
Број прегледа: 1.761

Програм за рани развој Фонда за отворено друштво, канцеларија у Лондону, и UNICEF канцеларија у Србији, спроводе Анализу садашњих политика и праксе у Србији за задовољавање потреба деце у ризику од развојних кашњења и деце са сметњама у развоју и њихових породица. Јуче је Одељење за здравствену заштиту деце Дома здравља Алексинац, посетила доц. др Холи Хикс Смол са Државног универзитета у Портланду, са докторатом из раних интервенција.

Анализа укључује процену капацитета услуга релевантних система за успостављање и развој услуга раних интервенција, а биће обављена у периоду од новембра 2016. до марта 2017. године.

За сврхе ове анализе ангажована је доц. др Hollie Hix Small, Portland State University, са докторатом из раних интервенција. Експертиза професорке Hollie Hix Small лежи у интервенцијама за децу узраста 0-3 године која се суочавају са тешкоћама и сметњама у развоју. Учествовала је у развоју система раних интервенција у више 6 земаља, и радила у неколико истраживачких пројеката који имају за циљ увремењено отривање развојних тешкоћа, развој и координацију међу системима и професионални развој запослених у овој области. Више информација o њој на https://www.pdx.edu/profile/meet-professor-hollie-hix-small

 

 

Коментари



Dodaj Komentar

Izrada sajta Tirien