ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

14,2% ОДРАСЛОГ СТАНОВНИШТВА ВАКЦИНИСАНО ПРОТИВ КОРОНЕ У ОПШТИНИ АЛЕКСИНАЦДатум објављивања вести:
Број прегледа: 1.554

До данас су у Алексинцу вакцинисане 5.954 особе, а ревакцинисано 3.956. 

Кинеском вакцином вакцинисанo je 3.999 особa, а дато је и 670 америчких вакцина, 740 руских вакцина и 545 астразенека вакцина, те су укупно вакцинисане 5.954 особе, што је 14,2% одраслог становништва општине Алексинац, односно 12,4% укупног становништва.

До сада је комплетно вакцинисано, са две дозе, 3.956 особа (америчком, кинеском и руском вакцином), што је 9,4% одраслог становништва.

Дом здравља Алексинац затражио је од надлежних да се и нама дозволи вакцинисање у сеоским амбулантама без пријаве еУправи, као што је дозвољено на територији Града Ниша.

Ревакцинација се континуирано наставља, вакцинишу се све особе које су позване од стране еУправе из Београда путем СМС и мејл поруке. Ако има оних који су раније добили датум за ревакцинацију а позив нису добили, нека се јаве на пункту за вакцинацију у Дому културе, како бисмо контактирали Београд и утврдили где је проблем.

Пункт за вакцинацију ради само када има списак за вакцинисање добијен из Београда (еУправа). Тренутно вакцинишемо са све четири доступне вакцине.

Све заинтересоване за било коју вакцину позивамо да се пријаве преко еУправе, те ће и они бити позвани на вакцинацију када изабрана вакцина буде доступна и када дођу на ред.

Можете се пријавити за вакцинацију ОВДЕ.

Ево и упутстава за све четири тренутно доступне вакцине против короне у Србији:

Америчка: „Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine“: Упутство прочитајте ОВДЕ

Руска: „Гам-КОВИД-Вак“: Упутство прочитајте ОВДЕ.. 

Кинеска: „SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell)“: Упутство прочитајте ОВДЕ

Астразенека: „ChAdOx1 nCoV-19 Corona Virus Vaccine (Recombinant) COVISHIELD“ Упутство прочитајте ОВДЕ.

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien