• English
  • French
  • German
  • Serbian
  • Spanish

ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

3.380 ДОЗА ВАКЦИНЕ ПРОТИВ ГРИПА ЗА ДОМ ЗДРАВЉА АЛЕКСИНАЦДатум објављивања вести:
Број прегледа: 136

Као што је познато, Дом здравља Алексинац започео је вакцинацију против грипа међу првима у Србији, 30. септембра 2020. године, и свих тада пристиглих 1.680 доза холандске вакцине је веома брзо апликовано због огромног интересовања грађана. То је била прва испорука вакцине, а преостало је да се испоручи још 1.700 доза у наредном периоду. Данас нам је испоручено још 300 доза, али овог пута је у питању Торлакова вакцина. Преостаје да се испоручи још 1.400 доза.

Укупан број вакцина који је Дом здравља Алексинац ове године требовао је значи 3.380 доза, и то је далеко већа цифра од уобичајене која се годинама кретала око 900-1.100 годишње. Пре појаве свињског грипа 2009. године када је наступила сулуда хајка против вакцинације, давано је око 2.000 доза годишње, али се након тога интересовање смањило. Прошле године апликовано је 1.540 доза, иако је примарно требовано само 1.000, јер је већ прошле године порасло интересовање.

Данас је испоручено 300 доза Торлакове вакцине против грипа, чије ће апликовање започети већ у понедељак, 20. октобра 2020. године.

Захваљујемо се Министарству здравља које је учинило све да задовољи потребе повећаног интересовања становништва наше општине за вакцином против грипа, које је највеће у читавом Нишавском округу, сходно броју становника.

ministarstvo-zdravlja

 

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedIn
Izrada sajta Tirien