Dom Zdravlja Aeksinac logo
  • English
  • French
  • German
  • Serbian
  • Spanish

ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

ЧАК 6 ЛЕКАРА ДНЕВНО У КОВИД АМБУЛАНТИ У ЖИТКОВЦУДатум објављивања вести:
Број прегледа: 539

У претходна три дана примећена је повећана гужва испред КОВИД амбуланте у Житковцу, условљена приличним обимом административног посла особља, али и већим бројем пацијената који пристижу обично у исто време. Иако број прегледа по лекару није необично велики, како би се смањиле гужве и превазишли шпицеви, те како пацијенти не би дуже чекали на преглед у условима појачане хладноће, донета је одлука да се повећа број лекара који ће обављати прегледе.

Од јутрос, 3 лекара радиће са пацијентима у преподневној смени, и 3 лекара у поподневној. Надамо се да ће то знатно убрзати процес. Већ сада се примећују више него дупло мањи редови у односу на претходна три дана.

Напомињемо и да Дом здравља Алексинац никада није имао нити има проблема са набавком свих врста тестова за КОВИД, те ће се тестирати апсолутно сви којима тестирање следује по индикацијама (детаљније о индикацијама за тестирање прочитајте ОВДЕ).

Још једном апелујемо на грађане да се придржавају мера, јер улазимо у критичну фазу епидемије, у којој ћемо ширење вируса или значајно успорити, или ћемо се суочити са недостатком болничких капацитета за пријем свих чије стање захтева болничко лечење. То што већина такво лечење не захтева те има благе или никакве симптоме, то не значи да због оних којима је живот угрожен не требамо бити саосећајни, јер то су нашу укућани, рођаци, пријатељи, познаници, сачувајмо њихово здравље и живот, будимо одговорни и поштујмо мере! Посебно што се унапред не зна ко је од нас осетљивији на овај вирус од остатка популације и ко ће какав облик болести имати.

 

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedIn

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien