Dom Zdravlja Aeksinac logo
  • English
  • French
  • German
  • Serbian
  • Spanish

ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

ДОБРОВОЉНА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ КОВИД-19 ЗА РАДНИКЕ ДЗ АЛЕКСИНАЦ



Датум објављивања вести:
Број прегледа: 531

Министарство здравља обавестило нас је дописом и најавило почетак вакцинације радника у домовима здравља против КОВИД-19, вакцином „Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine“. Сви заинтересовани радници Дома здравља Алексинац морају се сутра у преподневним часовима изјаснити у писаном облику ако желе да је приме, како бисмо правовремено обавестили више инстанце ради планирања одговарајућег броја доза за ДЗ Алексинац.

Сви радници Дома здравља најпре треба да се упознају са овом вакцином ОВДЕ (ПДФ документ) или на линку https://www.cvdvaccine.rs/login?modal=signIn&destination=%2F на коме се прво морате регистровати кликом на дугме НАПРАВИТЕ НАЛОГ, а онда и прочитати увек ажурирано упутство.

Затим сте дужни да у понедељак 28. децембра 2020. године, између 7 и 11 сати (НЕ КАСНИЈЕ), ако желите да примите вакцину, посетите свог изабраног лекара и потпишете сагласност за примање вакцине „Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine“. ОБАВЕЗНО упишите све своје бројеве телефона, како бисмо могли да вас контактирамо када нас обавесте о датуму стизања и апликовања вакцине.

Након 11 сати, надлежни у Дому здравља Алексинац прослеђују податак о броју вакцинисаних надлежном Институту за јавно здравље, који наставља даљу процедуру обезбеђења ове вакцине.

Иначе, директор Дома здравља Алексинац је већ потписао сагласност за примање вакцине, јер иако је прележао тежак облик ове болести, после 9 месеци од обољевања, антитела више нема. Још увек науци није познато да ли је у борби против ове болести важнији хуморални или ћелијски имунитет, али већ има случајева да су неки људи по два до три пута боловали од ковида, и сва три пута су то били званично PCR потврђени случајеви.

___________________________________

Информатор за здравствене раднике који спроводе имунизацију можете прочитати ОВДЕ.

 

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedIn

Коментари



Dodaj Komentar

Izrada sajta Tirien