ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

ДОМ ЗДРАВЉА АЛЕКСИНАЦ ДОБИО АКРЕДИТАЦИЈУ НА 7 ГОДИНАДатум објављивања вести:
Број прегледа: 2.931

Данас је на свечаности организованој у амфитеатру Дома здравља Алексинац, координатор Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, господин Владо Давковски, уручио сертификат о акредитацији Дома здравља Алексинац на 7 година, директору Дома здравља Алексинац др мед. Родољубу Живадиновићу.

Свечаности је присуствовао и нови председник Управног одбора Дома здравља Алексинац, др мед. Зоран Алексић.

Господин Давковски је предао и Завршни извештај о акредитацији за Дом здравља Алексинац, сходно чијим закључцима је Дом здравља добио акредитацију на 7 година. Подсећамо, да је претходна акредитација била добијена на 3 године, што говори о значајном напретку Дома здравља по питању примене свих усвојених процедура, али и по питању свих других аспеката рада.

У извештају је истакнута сарадња и помоћ локалне заједнице у финансијском и сваком другом погледу, која је евидентна и даје додатни подстрек за успешно пословање.

Дом здравља Алексинац захваљује се свим запосленима на доследном поштовању стандарда и критеријума акредитације, на коректној сарадњи која је током претходне 3 године акредитације подигнута на виши ниво, тимовима за самооцењивање, координатору Дома здравља Алексинац за акредитацију, координатору Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, Агенцији за акредитацију здравствених установа Србије, затим спољним оцењивачима Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, а на крају, али никако и на последњем месту, општини Алексинац која нам је својом подршком и финансијском помоћи од преузимања оснивачких права над Домом здравља Алексинац, више него помогла да вратимо дуговања из периода када је оснивач установе била Република Србија, али и да набавимо потребну опрему и све друго што нам је било неопходно за успостављање нормалног рада, и на крају даљег унапређења квалитета рада који је резултовао и овако високим успехом по питању акредитације, јер добијање акредитације на 7 година најбоље говори о организацији рада у Дому здравља, високом нивоу одговорности запослених и оно што је најважније, значајно вишем нивоу пружања здравствених услуга грађанима општине Алексинац, него што је био случај пре преузимања оснивачких права над Домом здравља Алексинац 2014. године од стране општине Алексинац.

1 5 4 2 8

7

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien