ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

МИНИСТАРКА ЗДРАВЉА ПОСЕТИЛА ДЗ АЛЕКСИНАЦДатум објављивања вести:
Број прегледа: 869

Данас је одржан скуп доделе донације Амбасаде Јапана ОБ Алексинац, коме је присуствовала и министарка здравља Даница Грујичић. Министарка је изразила жељу да обиђе и ДЗ Алексинац, што је и учинила.

Током путовања прегледала је наш сајт и похвалила га као једног од бољих које је видела. 

Министарка здравља обишла је Службу за здравствену заштиту деце, Одељење патронаже и Одељење кућног лечења и здравствене неге. Посебно је похвалила Службу за здравствену заштиту деце и изјавила да нигде није видела лепше уређену службу. За то су пре свега заслужни посвећени радници ове службе који су учинили све што су могли да боравак деце учине пријатнијим. Служба је недавно и реновирана у више фаза. 

У канцеларији директора одржала је састанак са амбасадором Јапана, а затим и састанак са председником општине Алексинац, директором ОБ Алексинац и директором ДЗ Алексинац, на коме је разговарано о инвестицијама у алексиначко здравство. 

ДЗ Алексинац ће наредних дана од Министарства здравља добити 10 лаптоп рачунара за теренске службе, а затражили смо и ултразвук за Службу за здравствену заштиту деце, како би рад са пацијентима био комфорнији, лакши и једноставнији за пацијенте, министарка је обећала да ће сагледати овај захтев јер је тај уктразвук тренутно једина опрема која нам недостаје. 

Такође је рекла да планира да у потпуности врати све ингеренције стоматолошкој служби које су јој током протеклих година одузете. Директор ДЗ Алексинац јој је рекао да је та одлука више него одлична, да једва чека њено остварење, те да је стоматолошка служба ДЗ Алексинац прва стоматолошка служба у Србији која је акредитована, за коју је набављена комплетна опрема, чак и модерни ортопан за који је средства обезбедила општина Алексинац. 

Захваљујемо се министарки здравља на обиласку, обећала је да ће у догледно време поново доћи да обиђе и остале службе, као и теренске амбуланте. Такође јој се захваљујемо на подршци, разумевању али и добијеним похвалама, које много значе нашим запосленима који улажу много труда на унапређењу квалитета рада. 

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien