ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

НАБАВЉЕН ОРТОПАН ЗА ДОМ ЗДРАВЉА АЛЕКСИНАЦДатум објављивања вести:
Број прегледа: 2.059

Након завршеног тендера, Дом здравља Алексинац је купио рендген апарат ортопан за стоматолошку службу, који је данас испоручен.

Ортопан (стоматолошки екстраорални рендген апарат KaVo, Palodex Group Oy, модел OP3D) је рендген апарат који прави снимке целе вилице, са око 50 пута мањим зрачењем од класичног рендген апарата, а стоматолозима пружа много бољу слику тј. увид у патологију зуба и вилице.

Поред ортопана, набављен је и медицински штампач суве технологије (Codonics Inc., модел Horizon G1) који штампа снимке.

Такође је набављен и систем за дигитализацију интраоралних снимака на постојећем стоматолошком класичном рендген апарату Дома здравља који је и до сада био у употреби, али ће сада бити дигитализован у потпуности. Систем носи име KaVo, Palodex Group Oy, модел Scan eXam.

Набављена је и потребна пратећа опрема за наведене уређаје.

Сва наведена опрема испоручена је данас Дому здравља Алексинац.

Детаљније информације о набављеном апарату који је последња реч технологије, и који је добио награду за иновацију у Немачкој 2018. године, можете прочитати ОВДЕ.

Набављена опрема кошта 3.468.000 са укљученим ПДВ-ом.

Средства је обезбедила општина Алексинац у потпуности, на чему јој се захваљујемо у име свих грађана општине Алексинац који ће сада имати један овакав модеран уређај на располагању и више неће морати да иду у Ниш и/или да скупо плаћају квалитетне снимке.

Пуштање у рад следи тек након прилагођавања простора сходно законским прописима и добијања лиценце од Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије, о чему ће јавност бити правовремено обавештена, али се то реално очекује за око два месеца, јер су законске процедуре веома захтевне.

ortopan-3ortopan-4ortopan-5ortopan-2orto1orto2orto3

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien