• English
  • French
  • German
  • Serbian
  • Spanish

ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

НАСТАВЉА СЕ ХАЈКА ПРОТИВ ДОМА ЗДРАВЉА АЛЕКСИНАЦ?Датум објављивања вести:
Број прегледа: 3.481

На сајту www.aleksinac.net постављена је 8. априла вест да је возило Дома здравља Алексинац имало саобраћајни удес у Нишу, што није истина. Обавестили смо једног од новинара тог портала, Душана Остојића, да то није истина, сматрајући да је дошло до случајне грешке, и да вест треба исправити. Обећао је да ће јавити администратору да исправи, али прошао је скоро цео један дан, а вест није исправљена, иако су у међувремену на сајт постављане и нове вести, што значи да је уредништво радило. Ово видимо као још један покушај изношења неистина на рачун Дома здравља Алексинац, а  то што се то чини и по питању оваквих најбаналнијих ствари, може да потврђује претпостављену лошу намеру коју овај портал има према Дому здравља.

Оправдано сумњамо да је новинар овог портала Душан Остојић огорчен на Дом здравља и његовог директора кога окривљује за то што је проглашен технолошким вишком, не желећи да прихвати да је одлуку о проглашавању технолошког вишка у стоматолошкој служби заправо донела Влада Републике Србије, а не Дом здравља Алексинац, понајмање директор, јер се ради само о спровођењу одлуке Владе која се односила на стоматолошку службу читаве Републике Србије, а не само наше установе.

Оправдано зато сумњамо да се он због тога користи и оваквим средствима како би дезавуисао Дом здравља Алексинац. Поврх тога, не жели да пренесе ни једну позитивну вест о изузетним резултатима које је постигао Дом здравља Алексинац од дана када је општина Алексинац преузела оснивачка права над установом почетком 2014. године (ОВДЕ).

Очекујемо и нове нападе на Дом здравља Алексинац наредних дана, као што их је било у претходном периоду у јавности, и на директора и чланове његове породице. Јавности је већ познато да је новинар Душан Остојић показао недавно знаке насилног понашања, ударивши песницом у холу Дома културе у Алексинцу Емилијана Милосављевића из Алексинца пред камерама (ОВДЕ), а око Нове године је у присуству сведока претио директору Дома здравља Алексинац у његовој канцеларији, пожелевши му да му се у овој години над кућом вију црни барјаци. Зна се шта то у жаргону српског језика значи. Директор Дома здравља Алексинац пријавио је полицији претњу смрћу. Иако је било сведока, и иако је новинар Душан Остојић и сам признао да је то изјавио чак и у писаном облику, јавни тужилац није сматрао да постоји основа за гоњење по службеној дужности (толико о измишљеном институционалном „гоњењу“ неистомишљеника). Међутим, пошто се атаци разних врста на директора Дома здравља Алексинац настављају и ових дана, а пошто је новинар Душан Остојић у претходном периоду показао своју насилну природу ударањем песницом поменутог Емилијана Милосављевића, већ током предстојеће недеље директор Дома здравља Алексинац затражиће званично заштиту полиције од Душана Остојића због превеликог броја „случајности“.

Ускоро ће Дом здравља Алексинац на захтев заинтересованих грађана, а по основу Закона о доступности информација од јавног значаја, објавити све податке о новинару Душану Остојићу који је некада био радник Дома здравља Алексинац, по питању процедуре његовог запошљавања, јер сматрамо да је доста било неистинитог информисања јавности, а нашег стрпљивог ћутања.

Такође, новинар Душан Остојић је пре пар дана у писаном облику прихватио понуду директора Дома здравља Алексинац да одговори на нека питања у писаном облику, те да питања и одговоре објавимо јавно у целости. Надамо се да ће обећање и испунити, јер и директор Дома здравља стрпљиво одговара на сва његова питања, без обзира колико она имала или немала смисла или здраве логике.

Ових дана очекујемо долазак инспектора за привредни криминал у Дом здравља Алексинац, па ћемо му врло радо предочити сву документацију која је пратила многе спорне случајеве запошљавања у претходним годинама, које су буџете Србије и општине Алексинац коштале десетине милиона динара. Инспекција рада је већ долазила претходних недеља и сачинила записник о затеченом стању по пријави Дома здравља Алексинац о уоченим неправилностима од стране тренутног руководства Дома здравља Алексинац, те ћемо и тај записник ставити на увид инспекцији. Дошло је време истине. И то АПСОЛУТНО ЈАВНЕ.

Пошто се према нашим информацијама очекују нови атаци на директора Дома здравља Алексинац као и на сам Дом здравља, УНАПРЕД ИЗЈАВЉУЈЕМО да нећемо реаговати на њих, те да директор позива финансијску и сваку другу врсту инспекције, да провери све његове приходе и имовину у претходних двадесетак година, УНАПРЕД тврдећи да су сви његови приходи по питању медицине и пчеларства којим се бави као хобијем, АПСОЛУТНО ЈАВНИ И ЛЕГАЛНИ, И ДА СУ ПРОШЛИ ПРЕКО ЊЕГОВОГ РАЧУНА У БАНЦИ, И НА СВЕ ЈЕ ПЛАЋЕН ПОРЕЗ, те да захтева од инспекције да провери његове рачуне у банци за све те године, и упореди их са његовом имовином и имовином његове породице, јер су му се огадиле прозаичне, злонамерне, и више него вероватно политички мотивисане оптужбе. Зато, поштовани новинару Душане Остојићу, који ових дана на интернету браниш пребијене жене жртве насиља и ЛГБТ популацију, што је више него исправно, почни мало да браниш од себе и оне које удараш песницама и којима претиш да ће им се над кућом вити црни барјаци.

 

Директор Дома здравља Алексинац,

Др мед. Родољуб Живадиновић

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedIn

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien