ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

14. НОВЕМБАР, СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ДИЈАБЕТЕСАДатум објављивања вести:
Број прегледа: 411

 

Тема Светског дана против дијабетеса у периоду од 2021-2023 године је:“Доступност лечења дијабетеса“.

Светски дан борбе против дијабетеса представља највећу светску кампању посвећену подизању свести о дијабетесу. Покренута је 1991 године од стране Међународне федерације за дијабетес (ИДФ) и Светске здравствене организације (СЗО) као одговор на растућу здравствену претњу коју представља дијабетес.


                            ТЕМА И КЉУЧНЕ ПОРУКЕ У ПЕРИОДУ ОД 2021-2023 ГОДИНЕ

Тема Светског дана борбе против дијабетеса у периоду од 2021-2023 године је ,,Доступност терапије за дијабетес“. Након 100 година од открића инсулина, милиони људи широм света и даље немају приступ одговарајућој терапији. Особе са дијабетесом захтевају стално лечење, негу и подршку како би управљали својим стањем и избегли компликације.
Поред тога, живимо у изузетно тешким временима, у којима  се особе са дијабетесом суочавају са додатном претњом – тежим компликацијама инфекције КОВИД-19. Стога је од велике важности да лекови за дијабетес, технологије, подршка и нега буду доступни свима којима је то потребно. Стогодишњица открића инсулина представља јединствену прилику да владе, креатори политике и заговорници реагују, како би се повећала улагања у лечење и превенцију дијабетеса.

Дом здравља Алексинац ће се придружити обележавању овог дана, у сарадњи са Црвеним крстом Алексинац, сутра од 9 до 11 сати на платоу испред Туристичко-информативног центра:

 

 

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien