ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

2.670 ОСОБА ВАКЦИНИСАНО ПРОТИВ КОРОНЕ У ОПШТИНИ АЛЕКСИНАЦ (6,35% одраслог становништва)Датум објављивања вести:
Број прегледа: 744

До данас је у Алексинцу вакцинисано 2.670 особа. 

Кинеском вакцином вакцинисане су 2.442 особе, а дато је и 179 америчких вакцина, као и 49 руских вакцина, те је укупно вакцинисано 2.670 особа, што је 6,35% одраслог становништва општине Алексинац, односно 5,56% укупног становништва.

Завршена је и ревакцинација америчком вакцином. Очекујемо ускоро долазак и руске вакцине. Руска вакцина је стигла за здравствене раднике, те су они већ вакцинисани.

У току је ревакцинација кинеском вакцином, вакцинишу се све особе које су позване од стране еУправе из Београда путем СМС и мејл поруке. Ако има оних који су раније добили датум за ревакцинацију а позив нису добили, нека се јаве на пункту за вакцинацију у Дому културе, како бисмо контактирали Београд и утврдили где је проблем.

Од сутра пункт за вакцинацију опет ради од 8 до 20 сати, с тим што се до 15 сати вакцинишу грађани другом дозом кинеске вакцине (ревакцинација), а од 15 до 20 сати се вакцинишу грађани првом дозом кинеске вакцине.

Све заинтересоване за било коју вакцину позивамо да се пријаве преко еУправе, те ће и они бити позвани на вакцинацију када изабрана вакцина буде доступна и када дођу на ред.

Можете се пријавити за вакцинацију ОВДЕ.

Ево и упутстава за све три тренутно доступне вакцине против короне у Србији:

Америчка: „Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine“: Упутство прочитајте ОВДЕ

Руска: „Гам-КОВИД-Вак“: Упутство прочитајте ОВДЕ

Кинеска: „SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell)“: Упутство прочитајте ОВДЕ

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien