ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

2.961 ОСОБА ВАКЦИНИСАНА ПРОТИВ КОРОНЕ У ОПШТИНИ АЛЕКСИНАЦ (7% одраслог становништва)Датум објављивања вести:
Број прегледа: 1.101

До данас је у Алексинцу вакцинисана 2.961 особа. 

Кинеском вакцином вакцинисане су 2.633 особе, а дато је и 185 америчких вакцина, као и 143 руских вакцина, те је укупно вакцинисано 2.961 особа, што је 7% одраслог становништва општине Алексинац, односно 6,17% укупног становништва.

Завршена је и ревакцинација америчком вакцином. Јуче је пристигло 350 доза руске вакцине, вакцинација је започета већ данас, дате су 94 дозе. Руска вакцина је недавно стигла за здравствене раднике, те су они већ вакцинисани. И овом вакцином могу се вакцинисати само они који добију позив од еУправе из Београда.

Вакцинација првом дозом кинеске вакцине наставља се у среду.

У току је ревакцинација кинеском вакцином, већ пети дан, вакцинишу се све особе које су позване од стране еУправе из Београда путем СМС и мејл поруке. Ако има оних који су раније добили датум за ревакцинацију а позив нису добили, нека се јаве на пункту за вакцинацију у Дому културе, како бисмо контактирали Београд и утврдили где је проблем.

Као што смо већ објавили, пункт за вакцинацију опет ради од 8 до 20 сати, с тим што се до 15 сати вакцинишу грађани другом дозом кинеске вакцине (ревакцинација), а од 15 до 20 сати се вакцинишу грађани првом дозом кинеске вакцине, а од данас и руске.

Све заинтересоване за било коју вакцину позивамо да се пријаве преко еУправе, те ће и они бити позвани на вакцинацију када изабрана вакцина буде доступна и када дођу на ред.

Можете се пријавити за вакцинацију ОВДЕ.

Ево и упутстава за све три тренутно доступне вакцине против короне у Србији:

Америчка: „Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine“: Упутство прочитајте ОВДЕ

Руска: „Гам-КОВИД-Вак“: Упутство прочитајте ОВДЕ.. 

Кинеска: „SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell)“: Упутство прочитајте ОВДЕ

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien