ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

ДОМ ЗДРАВЉА АЛЕКСИНАЦ ПРВИ У СРБИЈИ АКРЕДИТОВАО СТОМАТОЛОШКУ СЛУЖБУДатум објављивања вести:
Број прегледа: 2.652

Данас је координатор Агенције за акредитацију здравствених установа Србије господин Владо Давковски уручио Дому здравља Алексинац сертификат о акредитацији Службе за стоматолошку здравствену заштиту, чиме је Дом здравља Алексинац постао прва здравствена установа у Србији која је акредитовала стоматолошку службу.

Недавно су акредитоване на 7 година све остале службе које подлежу акредитацији, а сада је по први пут у Србији, баш у Алексинцу, акредитована и Служба за стоматолошку здравствену заштиту, што нас чини посебно поносним, јер смо успели да и ову службу уредимо на акредитационим критеријумима адекватан начин, те да и код ње добијемо акредитацију на 7 година, која ће у пракси да буде придружена досадашњој акредитацији, и важиће до новембра 2023. године.

Стоматолошка служба до сада није могла да се акредитује у Србији, јер за то није било услова. Сада их већ неко време има, и Дом здравља Алексинац је успео да буде први у Србији који је акредитовао Службу за стоматолошку здравствену заштиту.

Честитамо радницима ове службе, као и свим радницима Дома здравља, а посебно грађанима општине Алексинац, који ће сада имати стоматолошку здравствену заштиту усклађену са акредитационим критеријумима.

Захваљујемо се и Агенцији за акредитацију на томе што је одмах прихватила нашу апликацију, и омогућила да Дом здравља Алексинац први у Србији акредитује стоамтолошку службу. Дом здравља Алексинац већ дуже време, у границама законских пружених могућности, спроводи све процедуре на адекватан начин, што је на крају и резултовало оваквим успехом.

akreditacija

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien