ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

ИСПЛАЋЕНЕ ЗАОСТАЛЕ ЗАРАДЕ НОВОЗАПОСЛЕНИМАДатум објављивања вести:
Број прегледа: 467

Подсећамо да је РФЗО 10. новембра послао здравственим установама информацију о термину исплате зарада новозапосленима који у тренутку пријема већ нису били запослени на одређено време (требало је да буду исплаћене до 17. новембра), док су они који су у тренутку пријема за стално били запослени на одређено време, све време редовно примали зараду. 

Чак и дан раније од најављеног рока, тј. јуче 16. новембра, исплаћена је аконтација за новембар, а рано јутрос су исплаћене и заостале зараде. До краја дана очекује се и исплата путних трошкова.

Према томе, као што смо у саопштењу на сајту ДЗ Алексинац и најавили (ОВДЕ), чим су завршене све процедуре у Министарству здравља, дошао је и дан исплате заосталих зарада. Сматрамо да је боље што су радили све ово време, него да су код куће чекали да заснују радни однос тек на јучерашњи дан. 

Значи, страховања запослених која су износили неким медијима, да њихов статус неће бити решен, те да ће ”после избора добити отказ”, потврђене су као неистините, јер све се догодило управо онако како им је и речено од руководства ДЗ Алексинац. 

Стога молимо новозапослене да исте те медије сада обавесте да њихова страховања нису била оправдана и да је све завршено како им је и обећано, те да су и Министарство здравља и РФЗО учинили све што су могли да тај процес максимално убрзају.

И наравно, наши досадашњи запослени радници то већ добро знају, а сада се надамо да су то увидели и новозапослени, руководство ДЗ Алексинац никад својим радницима не даје никакве нетачне информације, већ управо онакве какве јесу, тачне и прецизне, без обзира да ли су те информације лоше или добре. 

Још једном, добродошли у наш колектив! 

 

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien