• English
  • French
  • German
  • Serbian
  • Spanish

ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

НАБАВЉЕНА ДВА НОВА ДЕФИБРИЛАТОРАДатум објављивања вести:
Број прегледа: 1.298

Дом здравља Алексинац спровео је, после много година, поступак набавке два потпуно нова дефибрилатора, један за хитну помоћ, а други за педијатрију.

Набављени су дефибрилатори марке METRAX PRIMEDIC XD 100, немачке производње (ОВДЕ). Рок испоруке је до месец дана. Оба дефибрилатора су прилагођена дечјем узрасту, те их обе службе могу користити и код деце и код одраслих. Укупна вредност оба дефибрилатора је 1.553.568 динара са ПДВ. Средства је кроз овогодишњи буџет обезбедила општина Алексинац, на чему се захваљујемо општини у име грађана општине Алексинац и наших запослених.

Ова инвестиција је од посебног значаја када се зна да су постојећи дефибрилатори веома стари, више пута сервисирани, а на педијатрији дефибрилатора никада до сада није ни било. Недавно је један нови дефибрилатор добијен уз нови санитет који је по пројекту Дома здравља добијен од Министарства здравља (ОВДЕ), тако да је сада хитна помоћ опремљена са два потпуно нова дефибрилатора, а у функцији су и стари.

defibrilator

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedIn

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien