ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

НОВЕ ИЗМИШЉОТИНЕ НАШЕГ СТАРОГ „ПРИЈАТЕЉА“Датум објављивања вести:
Број прегледа: 2.027

Од јутрос се Дому здравља Алексинац јавило више медијских редакција које су желеле да провере тачност информације да је јуче у Служби за здравствену заштиту предшколске и школске деце дошло до масовне туче.

Ради се о ПОТПУНОЈ ИЗМИШЉОТИНИ.

Већи број новинара није желео да каже извор те информације, али је добар број ипак признао да је информација дошла од нама добро познате особе из Алексинца, која је претходне 4 године послала небројено неистинитих пријава против Дома здравља, овог пута је стварно претерао и против њега ће бити поднета кривична пријава за кривично дело ширење лажних вести. Речено нам је да је новинарима јављено да је јуче у поподневној смени радио само један доктор, а да је дошло до масовне туче у објекту.

Осим што је туча измишљена, измишљено је и да је радио само један педијатар. У смени су јуче радила ДВА педијатра, један је током смене прегледао 50 пацијената, а други 54. Дом здравља Алексинац има 6 лекара педијатра и 2 лекара на специјализацији из педијатрије, што је у складу са нормативима који припадају општини Алексинац сходно броју становника. Тачно је да је патологија таква да је, посебно у осетљивом добу године какво је ово, број пацијената доста повећан због бројних респираторних инфекција, али лекари свој посао раде, не излазе из ординације, и увек прегледавају више од 30 пацијената колико је прописано сходно мерама извршења по Правилнику о ближим условима за обављање здравствене делатности у здравственим установама. Лекар прими одређени број пацијената и прегледава их до краја радног времена, те ако их прегледа брже од очекиваног, прима пацијенте и даље док се не заврши радно време. Ми разумемо да родитељи често не могу толико да чекају јер су довели дете када му је било лоше и нормално је да не могу да заказују преглед, али другог решења једноставно нема, наши капацитети су максимално попуњени и сви радници раде, не седе беспослени. Министарство здравља је обезбедило да Дом здравља Алексинац има онолики број лекара колико му по закону припада сходно тренутном броју становника општине. Преко реда се примају само хитна стања.

Јуче јесте дошло до инцидента у овој служби, јер је незадовољни родитељ вређао и претио сестри на шалтеру, па је она позвала полицију да је заштити, али није било апсолутно никаквог физичког контакта, а камоли туче, поготову масовне како је очигледно без добре намере дојављено медијима.

Од јутрос до 13.30 сати, управа Дома здравља одговарала је на позиве и питања преко десет медијских редакција, о потпуно непостојећем догађају. Тако је пропао један цео радни дан, као што је пропало и много других дана, јер је оваквих нетачних пријава нашег „пријатеља“ било толико да их више и не можемо пребројати. Чудимо се само медијима зашто уопште више и примају његове „пријаве и дојаве“.

Иначе, Дом здравља остаје отворен за медије као што је увек и био, данас је екипа ТВ ПРВА погледала снимак ходника на педијатрији од јуче, и лично се уверила да није било никакве туче пре доласка полиције, и увек ћемо ставити медијима на увид све што их интересује.

Пацијенте молимо за више разумевања, а ако икада утврде да неко од наших запослених крши процедуре, потребно је да то пријаве Управи Дома здравља у писаном облику, и ми ћемо итекако реаговати, јер не верујемо да ћете у Србији наћи Дом здравља где се немар према послу кажњавао у протеклом периоду више него у нашој установи, те су данас такви случајеви ређи него икада, а да проблем великог броја оболеле деце на постојећи број педијатара постоји, али ми смо учинили апсолутно све што смо могли да га сведемо на најмању могућу меру. Наше запослене молимо за максимално разумевање према нашим осигураницима и њиховим мукама и проблемима, а пацијенте за разумевање оптерећења наших радника које прелази често и до две трећине изнад прописаних норми.

 

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien