ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ (ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ ГРИПА)Датум објављивања вести:
Број прегледа: 1.822

ДОПИС ДИРЕКТОРИМА ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА И УСТАНОВАМА СОЦИЈАЛНЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ:

 

Обавезна активна и пасивна имунизација лица запослених у здравственим Установама

 

Обавезна активна и пасивна имунизација лица запослених у здравственим установама (закон не прави разлику између државних и приватних здравствених установа) против одређених заразних болести спроводиће се у складу са Стручно-методолошким упутством Института и сарадњом са окружним Институтом за јавно здравље Ниш. Правилником о Програму обавезне и препоручене имунизације становништва од заразних болести („Сл.Гласник РС“ 15/16) дефинисана је обавезна активна имунизација запослених у здравственим установама против грипа.

Установе су у обавези да преузму табелу за здравствене раднике коју је свима проследио ИЗЈЗ Ниш и у те табеле по добијању потврде о спроведеној имунизацији, коју ће добити свако ко се буде вакцинисао у нашој установи, податке о вакцинацији и личне податке унесе у табелу и исту сваког месеца достављају ИЗЈЗ Ниш, одсеку за имунопрофилаксу. Ако ИЗЈЗ Ниш некој установи није проследио наведено, обратите им се.

Вакцинисање против грипа за здравствене раднике почиње 15. октобра 2019. године и траје до 1. новембра 2019, у просторијама Службе за здравствену заштиту одраслих Дома здравља Алексинац на првом спрату зграде Дома здравља (преко пута Комерцијалне банке), у ординацији број 18. Вакцинација се обавља сваког радног дана од 8 до 13 сати. Вакцина је бесплатна за све здравствене раднике. За сва додатна обавештења неопходно је обратити се свом изабраном лекару.

              Напомињемо да се у здравствене раднике, по овом питању, убраја и сво ваше особље које учествује у нези болесника и корисника, обавља било које друге послове на одељењима са болесницима и корисницима, или по природи посла комуницира са здравственим радницима, болесницима и корисницима.

 

                                          Директор Дома здравља Алексинац,
Др мед. Родољуб Живадиновић, спец. епидемиологије

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien