ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

ПОЧЕЛО СПАЈАЊЕ ДОМА ЗДРАВЉА И ОПШТЕ БОЛНИЦЕ У ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР АЛЕКСИНАЦДатум објављивања вести:
Број прегледа: 1.041

Сходно Закону о здравственој заштити из 2019. године, управо је започето дуго очекивано спајање Дома здравља Алексинац и Опште болнице Алексинац у Здравствени центар Алексинац који ће обједињавати наведене две установе, које ускоро више неће постојати као засебни ентитети, већ као делови нове установе по имену Здравствени центар Алексинац.

Министарка здравља је сходно члану 113. став 4. и 5. Закона о здравственој заштити, разрешила директоре Дома здравља Алексинац и Опште болнице Алексинац, Родољуба Живадиновића и Горана Видића, а за вршиоца дужности директора Здравственог центра Алексинац у оснивању именовала Горана Видића, специјалисту ортопедије са трауматологијом. 

Пошто Здравствени центар Алексинац још увек није основан, а обе установе од данас немају директоре, Домом здравља Алексинац и Општом болницом до оснивања Здравственог центра Алексинац управљаће досадашњи помоћници директора, Драган Стаменковић (ДЗ) и Сретен Вујошевић (ОБ).

Након оснивања Здравственог центра, нови вршилац дужности директора Здравственог центра Алексинац поставиће управнике Дома здравља и Опште болнице, које ће тада бити делови Здравственог центра, али неће имати директоре, већ управнике, пошто ће сходно закону постојати само један директор а то је директор Здравственог центра. 

Информацију објављујемо због бројних нетачних информација које се ових дана по овом питању шире јавношћу од стране недобронамерних особа, иако се за све ово знало годинама уназад и цео процес се одвија сходно Закону о здравственој заштити из 2019. године, само је било питање времена када ће Министарство здравља започети процес спајања установа. 

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien