ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У СУБОТУ И НЕДЕЉУДатум објављивања вести:
Број прегледа: 554

 

С обзиром на то да је фокус здравствене заштите стављен на превенцију, у суботу 4. новембра и недељу 5. новембра од 8 до 16 сати у око 170 здравствених установа широм Србије биће организовани превентивни прегледи.

За преглед није потребно заказивање, грађани треба само да дођу до здравствене установе од 8 до 16 сати. 

Овог викенда, грађани ће моћи да ураде кардиолошке прегледе, односно ЕКГ, мерење крвног притиска, као и одређивање нивоа глукозе, триглицерида и холестерола у крви. 

Болести срца и крвних судова водећи су узрок оболевања и умирања у Србији и у свету. У већини случајева, кардиолошке болести изазване су факторима ризика који се могу контролисати или лечити – висок крвни притисак, гојазност, пушење, недовољна физичка активност… 

Држава овим прегледима жели да укаже на значај превенције, те жели да превентивне прегледе учини приступачнијим грађанима. 

За обављање наведених превентивних прегледа потребно је да најпре добијете одговарајући упут од лекара опште медицине у Дому здравља Алексинац, а прегледе ћете обавити у лабораторији Опште болнице Алексинац и Служби интерне медицине Опште болнице Алексинац. 

Лекари опште медицине почели су да дају упуту већ од јуче. 

Радно време Службе за здравствену заштиту одраслог становништва Дома здравља можете погледати ОВДЕ

Током октобра рађени су ултразвук дојке, ПСА тест и прегледи штитасте жлезде. 

 

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien