ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У НЕДЕЉУДатум објављивања вести:
Број прегледа: 763

С обзиром на то да је фокус здравствене заштите стављен на превенцију, у недељу 19. новембра од 8 до 14 сати у око 170 здравствених установа широм Србије биће организовани превентивни прегледи.

За преглед није потребно заказивање, грађани треба само да дођу до здравствене установе од 8 до 14 сати, али је за службе Опште болнице Алексинац потребно најпре узети упуту о лекара опште медицине у Дому здравља Алексинац. 

Овог пута, грађани ће моћи да ураде следеће прегледе: мерење телесне масе, израчунавање степена ухрањености, мерење крвног притиска, одређивање нивоа глукозе, липидног статуса и гликолизираног хемоглобина (HbA1C). 

Држава овим прегледима жели да укаже на значај превенције, те да превентивне прегледе учини приступачнијим грађанима. 

ВАЖНО:

Мерење телесне масе, израчунавање степена ухрањености и мерење крвног притиска обављаће се у Служби за здравствену заштиту одраслог становништва Дома здравља Алексинац.

Одређивање нивоа глукозе, липидног статуса и гликолизираног хемоглобина (HbA1C) обављаће се у лабораторији Опште болнице Алексинац, али је потребно да најпре добијете одговарајући упут од лекара опште медицине у Дому здравља Алексинац. 

Лекари опште медицине почели су да дају упуте већ од јуче. 

Радно време Службе за здравствену заштиту одраслог становништва Дома здравља можете погледати ОВДЕ

Током октобра рађени су ултразвук дојке, ПСА тест и прегледи штитасте жлезде, као и кардиолошки прегледи са контролом нивоа глукозе, триглицерида и холестерола у крви. 

 

 

 

 

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien