ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

ПРОШИРЕНО РАДНО ВРЕМЕ ДОМА ЗДРАВЉАДатум објављивања вести:
Број прегледа: 1.029

ДЗ Алексинац од 1. маја мења радно време и уводи стални рад током целог викенда и државним празницима у службама где то кадровске могућности дозвољавају.

У претходном периоду нисмо имали одговарајуће кадровске могућности за такав начин доступности услуга пацијентима, али са драстичним смањењем броја оболелих од ковида 19, ситуација се променила, те ће пацијенти имати и током викенда прилику да буду сагледани пре свега по питању хитних, односно акутних стања. 

Значи, коначно су се стекли услови да одлука Владе Републике Србије о радном времену домова здравља буде примењена у потпуности, сходно кадровским могућностима ДЗ Алексинац. 

Пошто сходно закону Дому здравља Алексинац припада једна теренска и једна амбулантна екипа хитне помоћи, те је увек било проблема током нерадних дана и државним празницима око покривања повећаног обима посла као и ординирања терапија, сада је ова служба много растерећенија викендом, и у случају потребе, током викенда и државним празницима, моћи ће да истовремено пошаље две екипе на терен, што до сада није могла. Предстојећи празник (Први мај) посебно је битан јер је тада скоро увек знатно повећан број интервенција на терену. 

Исто важи и за стоматологију, јер су пацијенти током викенда (недеља) били у проблему јер нису имали коме да се обрате ради санирања акутних стања у стоматологији. 

Надамо се да ће нам кадровске могућности и убудуће дозвољавати овакав режим радног времена ДЗ Алексинац, а када будемо добили још једног гинеколога, да и та служба почне да ради и недељом, за сада то није могуће. 

 

РАДНО ВРЕМЕ РАДНИМ ДАНИМА 

Радно време радним данима, од понедељка до петка, као и до сада, остаје од 7 до 20 сати у одељењу за здравствену заштиту одраслих становника, одељењу за кућно лечење и здравствену негу, одељењу за здравствену заштиту предшколске и школске деце, одељењу за здравствену заштиту жена и служби за стоматолошку здравствену заштиту. 

Радним данима од 7 до 14 сати радиће лекар у одељењу за кућно лечење и здравствену негу. 

Радним данима од 7 до 14.15 (петком од 7 до 13.45) радиће одељење за поливалентну патронажу.

Служба за хитну медицинску помоћ ради целог дана сваког радног и нерадног дана у години, једна теренска екипа и једна амбулантна екипа.

 

РАДНО ВРЕМЕ СУБОТОМ И НЕДЕЉОМ

Радно време суботом и недељом је од 8 до 18 сати у одељењу за здравствену заштиту одраслих становника и одељењу за здравствену заштиту предшколске и школске деце. 

Радно време суботом и недељом је од 8 до 15.30 сати у служби за стоматолошку здравствену заштиту. 

Радно време суботом је од 8 до 14.30 сати у одељењу за здравствену заштиту жена. 

Радно време суботом је од 8 до 15 сати у одељењу за поливалентну патронажу. 

Служба за хитну медицинску помоћ ради целог дана сваког радног и нерадног дана у години, једна теренска екипа и једна амбулантна екипа. 

 

 

 

 

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien