• English
  • French
  • German
  • Serbian
  • Spanish

ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМАТИКЕ КАДРОВСКИХ ПИТАЊАДатум објављивања вести:
Број прегледа: 1.087

Данас се директор Дома здравља Алексинац састао са помоћницом министра здравља, госпођом Мирјаном Ћирић.

Главна тема разговора било је решавање кадровских проблема на педијатрији, али и у другим службама. Наиме, одељење за здравствену заштиту деце треба да има 7 педијатара, а тренутно има само четири, док су три на специјализацији. Два специјализанта у границама могућности раде са децом школског узраста паралелно са похађањем специјализације, што их доводи до ивице физичких могућности. Директор је пребацио једног лекара из службе за здравствену заштиту одраслих да помогне одељењу за здравствену заштиту деце, те ће од Нове године ситуација бити нешто растерећенија, али и то је недовољно, јер је пацијената све више због сезонских обољења, а особље је преоптерећено и ради под притиском пацијената који је оправдан, али људски ресурси су више него ограничени. Дом здравља се недавно поново обратио Министарству здравља и министру лично, са захтевом да се проблем некако премости до повратка лекара са специјализације. Ових дана отворила се једна нова могућност за решавање овог проблема, па је данас о томе разговарано са помоћницом министра и њеним сарадницима. Ако добијемо сагласност за реализацију ове идеје, ускоро ћемо решење и објавити.

Такође, Дом здравља се обратио захтевом за подршку општинском Савету за здравство, и током сутрашњег дана и општина ће послати писмо Министарству са захтевом да се овај проблем реши у догледно време.

Добили смо и подршку Института за јавно здравље из Ниша.

Разговарано је и о новинама које доноси нацрт Закона о здравственој заштити, који је ових дана постављен на сајт Министарства здравља. Јавна расправа биће одржана у јануару у Нишу.

 

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedIn

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien