• English
  • French
  • German
  • Serbian
  • Spanish

ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

РФЗО ОДОБРИО АНЕКС УГОВОРА ЗА НАБАВКУ ДОДАТНИХ КОЛИЧИНА ЛЕКОВА ЗА 2016. ГОДИНУДатум објављивања вести:
Број прегледа: 1.050

Након шест месеци од захтева (послат 1. јуна 2016) Дома здравља Алексинац према РФЗО за обезбеђење додатних средстава за набавку додатне количине лекова за ову годину, данас смо усмено обавештени да је РФЗО одобрио додатних 1.500.000 динара за набавку лекова.

Ова лепа вест је доста закаснила, јер већ дуже време имамо проблема са недостатком неких лекова, иако смо захтев послали РФЗО правовремено, тј. у тренутку када је лекова још увек било, али смо на време проценили да ће већ од августа бити проблема, али је ипак добро итекако дошла, јер током децембра и јануара следи период повећаног сезонског обољевања, те ћемо имати довољно лекова.

Ево како је текла процедура за набавку лекова (ОВДЕ), наступ директора Дома здравља Алексинац на ТВ БЕЛАМИ из Ниша овим поводом (ОВДЕ), а недавно (15. новембар 2016) је директор Дома здравља послао допис министру здравља и директорки РФЗО у Београду, са објашњењем проблема који имамо, те нужношћу за хитном реакцијом. Захваљујемо се надлежнима на решавању овог великог проблема за све грађане општине Алексинац.

Након пристизања Анекса уговора о финансирању здравствене заштите са РФЗО (за пар дана), спровођења неопходних процедура (измена тј. прилагођавање финансијског плана Дома здравља Алексинац и Плана јавних набавки на Управном одбору, и склапања уговора са добављачима), након испоруке лекова располагаћемо довољним количинама неопходних лекова. Очекујемо да се све те процедуре заврше за неколико дана, те да већ до краја наредне недеље лекови буду реално доступни.

 

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedIn

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien