ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТДатум објављивања вести:
Број прегледа: 494

Дом здравља Алексинац је на основу Закључка Владе Републике Србије, 25. септембра 2023. године примио 35 радника у радни однос на неодређено време (”за стално”), у свему према условима наведеним у Закључку Владе Републике Србије

У јавности се чују гласине да ти запослени не примају зараде. Истина је да још увек неки од њих нису примили зараду (примају је редовно сви они који су у тренутку запошљавања тих 35 радника већ били запослени на одређено време у ДЗ Алексинац). Зараде се још увек не исплаћују онима који у тренутку пријема за стално нису били запослени на одређено време (већ су у неком ранијем периоду радили на одређено време на пословима везаним за ковид), пошто нису завршене све процедуре на нивоу Министарства здравља везано за њихов пријем. Очекујемо да све буде завршено јако брзо, и одмах након тога добиће своје зараде. Држава је средства за ту намену одавно обезбедила, а ми их можемо требовати чим се за то стекну сви предуслови и истог дана их исплатити запосленима, као што увек и чинимо. Нико не може остати без своје зараде, запослени немају разлога за бригу, свакако су добили посао на неодређено време, и лепа вест је да рецимо у нашој установи после овог пријема више немамо ниједног радника запосленог на одређено време, већ су сви запослени на неодређено време. 

Такође, у јавности се чује да је једна од радница (из наведене групе од 35 примљених на неодређено време) добила отказ од Дома здравља Алексинац, што наравно ни приближно не одговара истини. Она је дошла до правне службе, и у присуству 3 сведока изјавила да више неће да ради у Дому здравља Алексинац, написала то у свом допису директору који је потписала и предала на писарници Дома здравља Алексинац. Онда јој је омогућено да искористи 2 дана годишњег одмора које је добила на основу дужине рада у установи, и након тога је потписала Решење о отказу уговора о раду, због тога што је запослена сама отказала уговор о раду, што у решењу потписаном са њене стране и пише, као што пише и у горе поменутом допису директору. 

Сва заинтересована лица или медији могу стећи увид у сва наведена документа на лични захтев кад год пожеле. 

 

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien