ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

САСТАНАК СА ДИРЕКТОРКОМ РФЗОДатум објављивања вести:
Број прегледа: 1.986

У уторак, 15. децембра, у централи РФЗО у Београду, одржан је састанак свих директора здравствених установа са територије нишавског округа, са директорком РФЗО госпођом Верицом Лазић, и директорком нишке филијале РФЗО госпођом Светланом Милијић.

Директорка РФЗО пренела је директорима више добрих вести, пре свега да ће од идуће године РФЗО плаћати специјализације што је укинуто пре више година, као и да ће обезбедити средства за менаџмент медицинског отпада што је био велики проблем у претходних пет година.

Разговарано је о бројним оперативним питањима, а директори су изложили проблематику у својим установама. Директор Дома здравља Алексинац пренео је наше горуће проблеме, пре свега по питању неадекватне набавке лекова услед проблематике из претходних година, као и проблеме у функционисању хитне помоћи. Такође је посебно истакао да су многи проблеми у претходном периоду успешно решавани захваљујући доброј сарадњи са филијалом РФЗО у Нишу. Похвалио је увођење праксе брзог давања одговора од стране РФЗО у претходних неколико месеци, што је умногоме помогло функционисању Дома здравља Алексинац, на крају замоливши директорку РФЗО да уложи свој ауторитет и замоли запослене у Министарству здравља да крену стопама РФЗО и уредније одговарају на наше дописе, како би се прекинула пракса да на неке наше дописе нисмо добили одговор од Министарства здравља ни после годину дана.

Захваљујемо се директорки РФЗО на позиву, састанак је био веома користан, размена искустава је од изузетног значаја, те предлажемо да се слични састанци одржавају чешће, а кандидујемо се да будемо добри домаћини следећег оваквог састанка у Алексинцу, у изузетном амбијенту околине манастира Липовац.

 20151215_145553

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien