• English
  • French
  • German
  • Serbian
  • Spanish

ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА МИНИСТАРСТВА ОКО РЕШАВАЊА ПРОБЛЕМАТИКЕ СТОМАТОЛОГИЈЕДатум објављивања вести:
Број прегледа: 1.398

У четвртак, 22. октобра, у амфитеатру Института за јавно здравље Србије „Батут“, одржан је састанак са представницима Министарства здравља и Министарства за рад, запошљавање и социјална питања, поводом решавања проблематике вишка запослених у стоматолошким службама широм Србије, што је вишегодишњи проблем који до сада није решаван.

Пре неколико дана Министарство здравља послало је прва упутства за решавање тог питања, а на овом састанку, коме је због озбиљности и важности теме, присуствовало шест представника Дома здравља Алексинац (директор, помоћник директора за медицинска питања, начелница стоматолошке службе, директор Службе за правне и економско-финансијке послове, и два представника Одељења за опште и правне послове) разматрани су детаљи целог процеса који нас очекује. Такође нам је речено да ће домови здравља широм Србије наредне недеље добити кадровске планове само за стоматолошке службе, на основу којих ће спроводити рационализацију кадрова у складу са упутствима Министарства здравља, а добићемо и предлог критеријума за проглашење технолошких вишкова.

Следи напоран и туробан процес решавања ове тешке проблематике, и молимо све актере за пуно разумевање и максимално озбиљан приступ, како би на најодговорнији могући начин спровели овај процес до краја и испоштовали упутства Министарства здравља.

 

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedIn

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien