ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ ЗДРАВЉАДатум објављивања вести:
Број прегледа: 1.904

Територија општине Алексинац од јануара 2016. биће укључена у организовани скрининг рака дојке у Србији. Данашњем састанку посвећеном тој теми у Министарству здравља присуствовали су директор Дома здравља Алексинац др мед. Родољуб Живадиновић, и помоћник директора за медицинске послове Опште болнице Алексинац др мед. Сретен Вујошевић.

Састанак је одржан од 13.30 до 15.40 сати у згради Палате „Србија“ на Новом Београду. Састанак је водио државни секретар Министарства здравља господин проф. др Берислав Векић, а присуствовали су и директорка РФЗО, директор Института за јавно здравље Србије, представница кабинета премијера и бројни други званичници.

Састанак је био посвећен унапређењу спровођења скрининга рака дојке у Србији, проширењем на све општине које имају капацитете за овај посао, или им недостаје одговарајућа симболична помоћ да би те капацитете попуниле.

Скрининг ће се обављати спровођењем мамографије код жена старосне доби од 50 до 69 година.

Напомињемо да се скрининг обавља и сада, до сада је ове године обављено 109 мамографија, али ће се од идуће године скрининг обављати систематично, јер су епидемиолошки подаци везани за рак дојке у Србији буквално катастрофални.

Дом здравља Алексинац и Општа болница Алексинац сагласне су да у обављању овог одговорног задатка успешно сарађују, као што већ сарађују по многим другим питањима на плану унапређеења здравствене заштите становништва на територији општине Алексинац.

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien