ДОМ ЗДРАВЉА
АЛЕКСИНАЦ Момчила Поповића 144, Алексинац dzaleksinac1@yahoo.com

ВАНРЕДНИ ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР У ДОМУ ЗДРАВЉА АЛЕКСИНАЦДатум објављивања вести:
Број прегледа: 1.879

Шеф Здравствене инспекције Одсека у Нишу, др мед. Горан Стаменковић, спровео је ванредни инспекцијски надзор у Дому здравља Алексинац 18. децембра 2015. године по представци др мед. Биљане Дачић Николић, због њеног виђења да Дом здравља Алексинац не поступа по њеној пријави нежељеног догађаја на исправан начин, коју је проследила кабинету премијера Србије, а коју је кабинет проследио Министарству здравља.

Ванредним инспекцијским надзором, са ког смо записник добили јуче, утврђено је да је Дом здравља Алексинац поступио у складу са својим важећим процедурама.

Констатовано је да су нарушени међуљудски односи у Служби за здравствену заштиту предшколске и школске деце констатовани од стране здравствене инспекције неколико година уназад, када су такође подношене представке по којима је поступала и надлежна инспекција рада. У том периоду нису утврђене неправилности, на основу којих би здравствена инспекција предузимала законом прописане мере.

Закључено је и да ће одговорно лице Установе проследити пријаву надлежној Лекарској комори, а након добијања правоснажне пресуде обавестиће и здравствену инспекцију о даљем поступању.

 

КоментариDodaj Komentar

Izrada sajta Tirien